Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Golden Circle Ensemble

Top zangers o.l.v. dirigent John Bakker

Golden Circle Ensemble

Jonge mensen op weg naar het concertpodium:

Een sprankelend internationaal vocaal ensemble met een inspirerende betoverende klank.

Golden Circle Ensemble

Regelmatige zangers in het Golden Circle Ensemble.

Alten:                Carolina Alves Luis, Hella Termeulen

Counter tenor:  Marcel Jorquera

Sopranen:         Gunda Leine, Rosalyn Stürzer, Rosa Dijkgraaf

Dirigent:            John Bakker

Tenoren:           Benjamin Jago Larham, Hue Blanes

Bassen:            Yonathan van den Brink, João Silva 

Organisten:       André de Jager, Gijsbert Kok

John Bakker de dirigent van het Golden Circle Ensemble is de director of music van The American Protestant Church of The Hague. Hij studeerde orgel bij Jan Bonefaas (improvisatie). Daarnaast volgde hij masterclasses bij Olivier Messiaen, Gaston Litaize (franse literatuur) en in de Verenigde Staten aan het Westminister College (a department of Music Princeton University) en Wesleyan University in choir conducting en musicmanagement. Hij behaalde zijn masters aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in kerko​rgel, kerkmuziek en schoolmuziek. Heeft culturele vorming gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

Hij heeft over de hele wereld vele orgelconcerten gegeven en concerten als dirigent van vocale ensembles.

Op dit moment geeft John een reeks concerten met het Golden Circle Ensemble op wisselende locaties. Daarnaast heeft hij iedere zondag een belangrijke muzikale inbreng in de diensten van The American Protestant Church of The Hague. Hij is daar o.a. dirigent van het “APCH choir” en hij begeleidt de gemeentezang op piano en orgel. Muziek is in deze kerk een belangrijk onderdeel van het gemeente zijn.

Sinds dit jaar is John dirigent van het christelijk mannenkoor “De Verenigde zangers” en van het gemend zangkoor “Joy” in Barendrecht.

In 2011 is hij voor al zijn muzikale en maatschappelijke activiteiten koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau.
André de Jager studeerde o.a. bij Jan Bonefaas in de Grote Kerk te Gorinchem (improvisatie), bij Ben van Oosten in de Grote Kerk te Den Haag (literatuur) en bij Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin in de Saint-Sulpice te Parijs (improvisatie en literatuur).

In mei 1998 volgde André de Jager een masterclass interpretatie en registratie bij de Parijse organist Jean Guillou.

In 1979 en 1980 was André eerste prijswinnaar op het Nationale Orgelconcours te Elburg.

André de Jager is hoofdorganist op het Blank-orgel (1976) in de Bethlehemkerk te Papendrecht.

-Vanwege zijn verdiensten voor de franse orgelmuziek werd André de Jager door de Société Académique d’éducation et d’encouragement "Arts, Sciences, Lettres" te Parijs op 1 april 2007 onderscheiden met een Bronzen Medaille en op 14 juni 2014 met een Zilveren Medaille.

-Namens het hoofdbestuur van de PKN-kerk in Nederland is op 16 januari 2010 aan André de Jager toegekend het Draaginsigne in Zilver wegens het vervullen van de functie van kerkorganist gedurende 25 jaren.

-Vanwege zijn vele verdiensten in de muziek, zowel in binnen- als in buitenland, is André de Jager op 16 januari 2010 koninklijk onderscheiden en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor meer informatie, zie: www.andredejager.nl

Gijsbert Kok studeerde orgel, kerkmuziek, improvisatie en muziektheorie aan de conservatoria van Den Haag, Tilburg en Rotterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.

Hij is organist van de Abdijkerk in Den Haag - Loosduinen en van de American Protestant Church of The Hague.

Tevens is hij stadsbeiaardier van Den Haag en Scheveningen en beiaardier van de Dorpskerk in Voorschoten.

Hij doceert muziektheoretische vakken aan het Rotterdams Conservatorium en heeft een concertpraktijk als organist, beiaardier en begeleider.